Introductie oprichtster Aline

Een korte introductie over hoe ik, Aline, hier terecht gekomen ben en wat mijn ervaringen zijn met een extreme vroeggeboorte.
Mijn zwangerschappen zijn behoorlijk problematisch verlopen. Vier keer een kindje verloren en ook bij de vijfde zwangerschap ging het verre van goed, maar dankzij de goede begeleiding, zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte, hebben we nu een prachtige dochter!

Er waren regelmatig mensen die zich afvroegen, na een opnieuw misgelopen zwangerschap, waarom we het toch opnieuw wilden proberen (overigens mensen die een prachtig gezin vormden met 1 of meer kinderen). Diegene die het niet hardop durfden te zeggen, zag je het denken. Een wat vriendelijkere opmerking was: “dat jullie het nog een keer durven, wat dapper. Ik zou het niet kunnen.” Wat mij op de been hield was, dat ik ervan overtuigd was dat het een keer goed zou komen. En ook als dat niet zo zou zijn, dan hoopte ik dat het iets anders moois teweeg zou brengen.

Laat dat laatste nou het geval zijn. Onze vroeggeboortes en de geboorte van onze dochter heeft mensen, artsen aan het denken gezet. Er zijn dingen veranderd en er wordt nagedacht over hoe de preventie van een vroeggeboorte nog beter kan. Het zou geweldig zijn als iedereen met een problematische zwangerschap zo goed mogelijk geholpen wordt. Op dit moment is het nog zo dat niet alle ziekenhuizen op één lijn liggen wat betreft de preventie van een vroeggeboorte.

Wij hebben geluk gehad en een geweldig team heeft ons begeleid. Hoe mooi zou het zijn als iedereen deze kans krijgt.Wij zijn gevraagd om hierover mee te denken, een website te maken en een patiëntengroep op te starten. De eerste stappen zijn gemaakt. De website is online en een facebookgroep voor lotgenoten is gemaakt. De volgende stap is informatie delen en ervaringen uitwisselen. Daar hebben we jullie voor nodig!

Wil je jouw verhaal vertellen, heb je vragen of misschien aanvullende informatie? Laat het ons weten!